Niko's Radnja za izradu alata, mašina i delova od plastike

O nama

Firma "Niko's" osnovana je 1997. godine kao porodična firma. Osnivači su Dragi Vitanović i Slađana Ćirić Vitanović, diplomirani inženjeri mašinstva.

Firma "Niko's" radi u kontinuitetu od osnivanja do danas već 15 godina.

Počela je sa izradom konstruktivno tehničke dokumentacije za izradu specijalnih alata, da bi kasnije krenula i sa izradom samostalnih alata i delova.

U početku su rađeni alati za dečije igračke, kao što su "lego kockice", a kasnije se prešlo na projektovanje delova i izradu alata za sastavne delove raznih sklopova i uređaja za "poznatog kupca" po narudžbini.

Alate koje radimo delimo na:

  • štancne alate za izradu delova od metala i
  • alate za brizganje delova od plastike.

Iz štancnih alata rađeni su razni kontakti, držači i mnogi drugi sastavni delovi od različitih metala.

Od alata za brizganje rađena je kutija trofaznog brojila, sastavni delovi prednaponske zaštite telefonskih centrala, razne kutijice za elektroniku i još mnogo toga.

Takođe smo projektovali razne mašine na bazi mikroračunara za automatsko doziranje meda i drugih tečnosti u tegle različite gramaže, kao i uređaje za vakuumiranje prehrambenih proizvoda.

Projektovanje i konstrukcija mašina, uređaja, alata i delova radi se na računarima u firmi "Niko's". S obzirom da izrada alata zahteva veliki i složen mašinski park, pojedine operacije u izradi alata rade se van firme kao usluge drugih firmi, dok se završna montaža kao i izrada delova od plastike i lima rade u samoj firmi. Rade se uglavnom složeni delovi manje gramaže.

Dakle, firma "Niko's" ima dugogodišnje iskustvo u izradi alata i to nam je glavna delatnost.